De maand van Jos – november 2020

1 november 2020
Secretaris

En we noemen haar ……

Sinds vrijdag 30 oktober ligt de nieuwe skiff te wachten in de TC-loods op het vaarklaar maken.

De nieuwe skiff is een zusje van de Middelland, maar in een lagere gewichtsklasse. Hoe gaat ze heten? Dat weten we pas bij de doop. Daar willen we graag mee wachten tot we er een mooi feestje van kunnen maken en dat zit er met de gedeeltelijke lock-down nog even niet in. Waar het een goede gewoonte is om pas in een boot te varen als zij gedoopt is, heeft het bestuur, ingefluisterd door roeicommissaris André, toch besloten dat er vanwege de uitzonderlijke corona-situatie al in onze nieuwe skiff mag worden geroeid. De TC heeft laten weten dat de boot vaarklaar gemaakt wordt zodra dat corona-veilig kan gebeuren. Houd het afschrijfboek in de gaten, onder het pseudoniem ‘Zondernaam’ kun je haar vinden. De nieuwe boot komt prominent vooraan in de loods te liggen, samen met de populaire Middelland en Han G; de blauwe boten doen een stapje terug naar achter in de loods.

Corona, lock-down, maar niet alles is leed
Helaas is het met de gedeeltelijke lock-down weer akelig stil geworden op onze club. De stoelen buiten staan op de veilige anderhalve meter afstand, maar accentueren nog meer de leegte. Tot vandaag, 1 november, is er nog best wel wat geskifft, maar hoe zal het in de winterstop gaan? Ons terrein ligt er wel weer prachtig bij. De commissie huis en tuin heeft de ruige beplanting aan de wegzijde weer tot een aangenaam geciviliseerde haag terug gesnoeid. De gemeente heeft inmiddels de sloot geschoond en iedere voorbijganger kan zien wat voor geweldige club wij zijn. De zoutloods oogt met een nieuw dak weer een stuk beter, vooral vanaf het jaagpad. Nu de brug een paar honderd meter van ons vandaan komt is de weg vrij om ideeën die jarenlang in de ijskast lagen verder uit te broeden. Voorzitter Rob heeft jullie via de mail laten weten dat de seinen op groen staan.

Skiffen in de winter
De regeling voor het winterseizoen staat hier op deze website en er wordt verwacht dat eenieder die tussen 1 november en 1 april wil skiffen deze regeling kent. De huidige skiffeurs skiffen al een tijdje mee en mogen tot ervaren rotten gerekend worden, toch wijs ik er nog op, dat het geen kwaad kan de wijze raad van de KNRB over veilig skiffen in de winter te lezen. Click hier . De folder van de KNRB (Reddingsmaatschappij) kun je hier downloaden.

Opzeggen vóór 1 december
De Krom ziet graag alle leden weer terug in 2021, maar er kunnen nu eenmaal redenen zijn om je lidmaatschap te beëindigen. Voor opzegging geldt dat je dat vóór 1 december moet doen via een mail aan de secretaris.

Rondje stad over de buitensingel
Iedereen weet dat je voor ons rondje stad bij de watertoren naar de binnensingel moet varen en dat je na de lange, smalle, lage brug bij het kasteel pas weer op de buitensingel terug bent. Dat gaat veranderen. De buitensingel heeft bij de Oostdam een duiker, die in de loop van 2021 omgebouwd wordt tot een doorgang waar boten door kunnen varen. Het bestuur heeft een uitgebreid schrijven van de gemeente gekregen waarin de historische verantwoorde reconstructie van Oostdam met nieuwe oude brug uitvoerig is beschreven. De ‘artist impression’ van de situatie, herkenbaar aan het beeldje met de schaatsers wil ik jullie niet onthouden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is afbeelding-2.pngDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is afbeelding-1.png
bron: foto uit de folder van de gemeente Woerden

Wil je de hele folder inzien, dan kun je die aanvragen via telefoon 14 0348 en e-mail
Uiteraard zullen wij ons belang, met name de steiger bij Arie, bij de gemeente behartigen. Misschien is er zelfs wel een lichtpuntje te maken voor een vaste aanlegplaats op ‘riggerhoogte’.

Zoekfunctie