Openingstocht 2024

Op 16 maart hebben we de eerste tocht van dit seizoen geroeid: de Openingstocht, die we ook wel de Magnolia – tocht hadden kunnen noemen met al die prachtige magnolia’s langs het water.


We roeiden de tocht met 10 personen, verdeeld over een wherry en twee stuks C2+. Voor iedereen goed en wel op het water was, wees de klok al kwart over 11. Vol goede moed togen we naar Harmelen, waarbij we ons gelukkig prezen dat het weer aardig mee zat, al was het wel wat fris en viel er een spat regen. Na bij Victoria te hebben gewisseld gingen we verder met het tweede stuk van de Rijn. Dit was toch wat langer dan we dachten en de meeste boten wisselden op dit stuk nog een keer van stuur.


Dit tweede stuk was ook erg leuk om te roeien, omdat we daar niet zo vaak komen. Een enkele keer wordt de Rijn nog opgevaren tot Fort Oranje om daar een stukje binnendoor te varen, maar verderop is het ook erg leuk.
Er zijn prachtige landgoederen te bewonderen, maar ook nogal rommelige onderkomens en hier en daar staat een boze hond je af te blaffen. Je bent dan blij dat het beest het water niet ingaat.
Bij de sluis legden we aan. De bedoeling was dat we bij de Kievit zouden gaan lunchen, maar het pad daar naartoe was zo modderig dat Peter aanbood om bij hem op de koffie te komen. Van deze gastvrijheid maakten we graag gebruik. Bij Peter zaten we lekker warm en genoten van koffie, thee en een snoepje.
De terugweg verliep ook soepel al roeit het toch anders als je weer ‘op huis’ aan roeit. Na gezamenlijk de boten te hebben schoongemaakt ging een ieder moe, maar voldaan naar huis, want iemand zuchtte: ik had geloof ik wel 2 kilo chocola aan boord. Dat is dus blijkbaar op gegaan. De restjes zijn dan maar voor de zondagploeg.
Martin Hoogenboom