Wedstrijden en marathons

Hoewel de vereniging niet echt op wedstrijden gericht is wordt er wel het hele seizoen door aan allerlei wedstrijden meegedaan. Vaak met ploegen van wisselende samenstelling waardoor het gemakkelijk is een start te maken met het roeien van wedstrijden. Al een aantal jaren hebben ploegen meegedaan aan onder andere de volgende roeimarathons: de Mastenbroek Marathon (55 km), de Hart van Hollandtocht (90 km) en de Elfstedentocht (200 km). Ook bij lange afstandswedstrijden (ongeveer 6 km) zoals de Head of the River the Amstel, de Dommelregatta en de Lingebokaal zijn er ploegen van de Krom van de partij.

Iedereen die in een ploeg roeit die uit bevoegde roeiers bestaat kan meedoen aan wedstrijden. Het trainen voor wedstrijden kent eigenlijk dezelfde spelregels als het vrij roeien. Omdat vaak onze eigen boten op een botenwagen moet worden meegenomen, komt daar behalve het roeien zelf nog wel het een en ander bij kijken.

De wedstrijdcommissaris van de krom regelt de organisatie rond deelname aan wedstrijden. Via het prikbord op de loods-deuren en op de website geeft hij aan aan welke wedstrijden de club wil deelnemen en waarvoor je je kan inschrijven. Voor coaching draagt de wedstrijdcommissaris zorg.

Uiteraard kun je ook meevaren met andere wedstrijden dan door de wedstrijdcommissaris worden aanbevolen. Op de website van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond vind je een compleet overzicht van alle wedstrijden.

Deelnemers aan wedstrijden moeten verplicht een drugsvrije-sport-verklaring tekenen. Een medische keuring is weliswaar niet verplicht, maar wordt wel dringend geadviseerd; men raadplege het huishoudelijk reglement. Tijdens nationale wedstrijden bent u verplicht kleding in de verenigingskleuren te dragen: marineblauwe broek en een marineblauw shirt met fuchsiarood embleem.