De maand van Jos – november 2019

15 november 2019
Secretaris

Overlijden Lidy Melchers-Oud
Op 31 oktober is er de afscheidsdienst en begrafenis van oud-lid en echtgenote van erelid Rob Melchers geweest. Namens het bestuur heb ik en met mij veel leden van de vereniging afscheid van Lidy genomen.

De Krom in de Woerdense Courant
Herinner je je nog de fotosessie en wat ik er over schreef, voor een artikel over De Krom in de Woerdense Courant? We hebben even moeten wachten, maar op 13 november viel de krant met het artikel op de mat. Je kunt het artikel ook vinden op de website van de Woerdense courant.

Nieuwjaarsbijeenkomst
Op zaterdag 11 januari 2020 komen we om 12.00 uur bij elkaar om iedereen een voorspoedig nieuwjaar te wensen. Noteer deze datum in je nieuwe agenda!

Gecombineerde vergadering van commissies en bestuur
Op 7 november hebben onze commissies en het bestuur elkaar weer bijgepraat over wat er goed en soms ook minder goed gaat in onze club. Het was weer een inspirerende bijeenkomst waarbij eens te meer bleek wat voor geweldige vereniging wij zijn. Het verslag zal op 22 november voor leden beschikbaar zijn op onze website.

Onderwater-experience
Van ons lid Kees Verheul kregen wij een verrassende uitnodiging om ook eens onder het oppervlak met water kennis te maken. Wie al eens omgeslagen is zal dat niet prettig hebben gevonden, maar Kees heeft een voorstel waarbij je bewust – en plezierig – onder water gaat. Hier volgt zijn uitnodiging:

De winter is een wat rustiger tijd voor ons als roeiers. Daarom heb ik voor maximaal 10 personen een leuke uitdaging: een minicursus snorkelen in vier avonden in zwembad De Kuil te Bodegraven, op de donderdagavonden 7, 14, 21 en 28 januari van 21:00 tot 22:00 uur. Een must voor hen die verwachten ooit onder een omgeslagen skiff of boot te komen. Naast het gebruik van masker, snorkel en bril, zal de rust onderwater een belangrijk onderdeel van de cursus zijn. Heel belangrijk na het omslaan!
Er zijn geen kosten aan verbonden, al is een kleine donatie aan de gastvereniging Aquafauna natuurlijk welkom. Vinnen, maskers en snorkels zijn (waarschijnlijk voldoende) aanwezig.
Helaas is er slechts voor de eerste 10 aanmeldingen plaats!
Meld je aan bij


Snacktocht een geslaagde operatie
De toercommissie wist niet wat hen overkwam: 35 aanmeldingen voor de snacktocht. Kwam het door de vervanging van snert door een kroket, het heerlijke biertje met de mooie naam ‘Hop en liefde’ of was het het mooie weer, dat na Nieuwerbrug op ons wachtte? Wat ook een geslaagde operatie diezelfde avond was, was het weer in de kom krijgen van de heup van Tineke. Maar voor het zover was hadden we een stevige tocht met behoorlijk wat wind, avontuurlijk uitstappen op de hoge kade voor de sluis in Bodegraven, een korte wandeling door het altijd mooie Bodegraven, een zeer geanimeerde lunch in het Molencafé en een ijselijke gil van Tineke toen zij heel ongelukkig op de steiger terug viel. Vele zorgende handen probeerden Tineke zo comfortabel mogelijk te laten liggen, maar elke verkeerde beweging riep de echo van die eerste gil op. Gelukkig was de ambulance vrij snel ter plekke waarna wij met een bezwaard gemoed naar onze haven terug konden roeien. ‘s Avonds reeds werden we gemaild, dat Tineke weer thuis was en dat we haar over een week of acht weer in de boot zullen zien zitten. Wie enkele foto’s wil zien moet hier zijn.

Opzegregeling
In de vorige ‘maand’ heb ik reeds geschreven, dat we rond 15 november nog even een reminder zouden schrijven over de opzegregeling, namelijk dat opzeggen vóór 1 december schriftelijk aan de secretaris moet gebeuren. Met enig optimisme durf ik verwachten, dat wie op wilde zeggen dit al onmiddellijk na de eerste publicatie heeft gedaan, en dat het hier vermelden van dit onderwerp zuiver van formele aard is.