Elfstedenroeimarathon (2)

7 juni 2019
Van de secretaris

Na publicatie van het breaking news over de Elfstedenroeitocht hebben wij nog een extra bulletin met het laatste nieuws. Van André Derks ontvingen wij het volgende bericht.

Wij, André (De Krom), Martin (De Laak) en Hessel (De Grift), hebben voor de makkelijke weg gekozen wat betreft voorbereiding en logistiek. Ons hele draaiboek was simpel:
– om de 30 min wisselen op het water;
– na Sloten wordt het vuil opgehaald en de drank aangevuld;
– geen volgploeg en maar hopen op hulp bij het stempelen.

De boot optuigen verliep zonder problemen. Iedereen had zijn eigen elfsteden-onderdelen meegenomen waardoor alles in overvloed aanwezig was en de boot snel goedgekeurd was.

Al zat de boot wel erg vol dit keer met 12 liter drank, eten voor 12 uur, warme kleren voor de nacht, reserveriemen, zwemvesten en dan nog eens de verplichte items als pompen, extra drijfvermogen, pikhaak, peddel, hoosblik, tonnetje … Maar goed dat weet je dus, dan maar ergens een plekje er tussenin zoeken om te roeien en te sturen.

We zouden rustig starten, maar na de aanmoedigingen op de kant van De Krom was dat moeilijk en zijn we maar gewoon stevig van start gegaan en hebben dat volgehouden tot we voor de eerste keer terug waren in Leeuwarden.

Buiten de normale dipjes en de kou ’s nachts hebben we geen echte problemen gehad. Wel zijn we nog 3 keer de boot uit geweest om naar de WC te gaan verder was het niet zeuren en roeien.

Na Harlingen, toen bleek dat we ruim voorlagen op schema, zijn we dan toch maar wat rustiger aan gaan doen, wat overigens niet echt moeilijk was na 180 km in de boot, en tja, dan word je na 190 Km toch nog ingehaald door De Krommerts. …. helaas net niet gelukt om ze voor te blijven.

En voor mij geen vraagteken maar een uitroepteken: volgend jaar gewoon weer !!!!

Einde extra nieuwsbulletin.