Afschrijven op zaterdagochtend

11 november 2016

Door Louise Baaré

Zaterdagochtend is de populairste ochtend om te roeien voor onze leden. Om zo veel mogelijk mensen op die zaterdagochtend in de gelegenheid te stellen te kunnen roeien is ooit afgesproken dat een boot op zaterdag voor maximaal vijf kwartier mag worden gereserveerd en afgeschreven. In de tijd van het papieren afschrijf/reserveringsboek was het makkelijk. Datum en tijd invullen en klaar was het. Nu met het digitale afschrijf/reserveringsboek is het iets lastiger om de tijd op de juiste manier in het systeem te krijgen. In dit digitale systeem gaat het om het aanklikken van vijf blokjes, zoals hieronder aangegeven.

Het komt erg vaak voor en dan vooral bij het C-materiaal, dat op de zaterdag boten voor een langere periode worden gereserveerd en afgeschreven. Soms voor zes blokjes, dat wil zeggen anderhalf uur, maar meer komt ook voor, zoals het plaatje hieronder laat zien.

 

Mocht het fout gaan bij het reserveren en er zijn teveel blokjes aangeklikt dan kan dit direct aansluitend bij het bevestigen gecorrigeerd worden.

 

Klik op het pijltje achter 11:30 en selecteer 10:30.

Vooral op de drukke zaterdag is het vervelend wanneer er te lang wordt afgeschreven en zorgt dit voor wrijving. Andere leden van de vereniging worden met het te lang afschrijven gedupeerd en het is bovendien ook tegen de verenigingsgedachte, namelijk samen met elkaar! Iets wat in deze individualistische maatschappij steeds minder voorkomt. Het is van belang dat we dit echt doen!