Midweekers doen rondje Utrecht en Rhijnauwen op 8 juli

 Verslag: Jos Maas

Met drie wherry’s en 12 Krommers doen we op 8 juli een midweek-toertocht vanuit Viking over de Kromme Rijn naar Theehuis Rhijnauwen.

Na de zeer succesvolle tocht in oktober 2014 over eigen water, waarbij op de Ziende en de Meije gedurende meer dan een uur de regen met bakken uit de hemel was gevallen, hebben wij geprobeerd dit record te breken. Dat wij hierin geslaagd zijn moge blijken uit de foto’s van Pieter Hagendijk die laten zien hoeveel water er tijdens de tocht heen, maar vooral tijdens de heerlijke pannenkoekenlunch in de boten was gevallen, dan wel met hoeveel energie gehoosd is. We kregen achteraf nog de felicitaties voor dit succes van onze gastheer bij Viking en complimenten, dat het ons gelukt is tussen al die prachtige zonnige dagen juist de enige regendag uit te kiezen.

Prachtige mensen, die Krommers, er is geen onvertogen woord gevallen, sterker nog krom 8 juli 1krom 8 juli 2iedereen heeft aangegeven nog nooit zo’n leuke tocht te hebben meegemaakt. Wel hebben we op strategische punten een goed groepsgesprek gevoerd om gezamenlijk te beslissen de volgende fase van onze tocht al dan niet in te gaan. Zo kon het gebeuren, dat het net even ophield met regenen op het punt waar de Kromme Rijn uitmondt in de Singel. Bakboord uit terug naar Viking of stuurboord uit de singels langs en via de Oudegracht? We kozen voor het laatste, hetgeen voor wie deze tocht, met name over de Oudegracht, nog nooit had gemaakt een geweldige belevenis was. Dat we deze omweg later op de Vaartse Rijn weer met regen moesten bekopen werd voor lief genomen.

Ook bijzonder op deze tocht was, dat er twee roeiers van het A-team (aangepast roeien) met hun vaste begeleiders zijn mee geweest. Ze hebben aangetoond aan zo’n tocht goed en verantwoord mee te kunnen doen.