Roeitocht de Meije

27 april 2018
Door Anne Schouls

Woensdag 25 april hebben we met 10 roeiers een prachtige tocht geroeid van 35 km. 

Om 9:15 vertrokken we met 2 wherry’s en een C2 van de roeivereniging en zijn we over Bodegraven, Zwammerdam, De Meije, Woerdens Verlaat en de Grecht geroeid. Er stond behoorlijk wat wind, maar dit resulteerde in prachtige voorjaarsluchten en heel mooie vergezichten. Er was regen voorspeld, maar we hebben slechts 1 klein buitje gehad. Onderweg hebben we gepicknickt en genoten van de heerlijke zelfgemaakte appeltaart.

We zijn vier sluizen gepasseerd en de bruggen op de Meije zijn geteld. Dit waren er ‘slechts’ 36! Bijna bij alle bruggen moest geslipt worden, meestal in combinatie met nijgen en soms vallen. Dus dit was een leuke uitdaging, ook gezien de kans op verlijeren door de wind. 

We begonnen met tegenwind, maar het laatste stuk op de Grecht waren er ook stukken waar we flink aan de bak moesten om nog een beetje vaart in de boten te houden.

Om 19 uur lagen alle boten weer netjes schoon in de loodsen en konden we huiswaarts gaan. De sfeer was goed en de natuur prachtig zo in het voorjaar. Dit in combinatie met het roeien, maakte het een topdag, waar we allen met plezier op terug kunnen kijken.

Meer foto’s vind je hier: Foto’s Meijetocht