Roeien in de Kals’beek’?

15 september 2016

Door Martin Hoogenboom

Vandaag zijn leerlingen van het Kalsbeek college wezen roeien in de Oude Rijn. Op deze dag hadden de leerlingen de keuze uit diverse clinics. Ze konden o.a. gaan tafeltennissen, rugby spelen en….roeien.
We hadden plek voor 2 groepen van 12 leerlingen. Opmerkelijk was dat er slechts één jongen bij was. Onder begeleiding van Lisette, Jos, Wim en ondergetekende gingen ze het water op.
Vooraf werd de haal nog even geoefend op de ergometer, maar het echte werk bleek een stuk lastiger. In het begin waren er veel wapperende riemen en ‘snoeken’ te zien, maar al doende leert men. Na een half uurtje roeien was ook goed te zien wie er echt ’talent’ voor het roeien heeft en voor wie het roeien een uitdaging zal blijven. Ook het sturen werd geoefend en ook dat bleek lastigimg_20160915_132548-001er dan gedacht, maar het ’toetje’ was toch ook wel erg leuk: onder leiding van Wim en Jos mocht de skiff worden geprobeerd. Ook een echte uitdaging. De skiff gaf aanleiding tot benauwde gezichten en veel gebibber, maar wat leuk dat sommige meiden zelf al los een enkele haal konden maken!! Het publiek keek vol spanning toe, waarbij men niet zo goed wist of ze moesten hopen op het omslaan van iemand, of dat men die jammer moest vinden.

Op onze website zijn wat foto’s van deze clinic, maar op de website van de Kalsbeek ongetwijfeld (meer en betere).