Openingstocht naar Harmelen

17 april 2018
Door Martin Hoogenboom

Zaterdag 16 april werd het toerroeiseizoen geopend met een tocht naar Harmelen.

Deze tocht stond eigenlijk een maand eerder gepland. De weergoden gooiden echter roet in het eten. Dat werd bij deze tocht ruimschoots goed gemaakt. Hoewel de zon pas ’s middags doorbrak, was het prima roeiweer.

Om half 12 vertrokken we met maar liefst 4 boten naar Harmelen. Onderweg was de gezonken woonboot toch wel even een indrukwekkend moment. Ook was de spoorbrug bij Harmelen even spannend: moesten we nu de linker of de rechter doorgang nemen. Logisch is dat je de rechter doorgang neemt. Wie dat deed, belandde echter in de takken!! Gaf niets, want als je op de terugweg de rechter doorgang nam, had je vanzelf de goede doorgang. Ook bij de laatste brug was het opletten geblazen: vallen of neigen?? Toch maar vallen, safety first nietwaar. Bij de Haanwijkersluis konden we makkelijk aanleggen.

De boten aangelegd bij Haanwijkersluis

Van hieruit was het een paar honderd meter lopen naar de Kievit. Hier leidde Marco Houtzager ons rond door de gerestaureerde daggeldershuisjes van de Kievit. Vooral voor Adry Hoogenboom was dat een feest der herkenning. Vooral het ‘strotoilet’ (foto’s) was een belevenis. Na te hebben genoten van een overheerlijke lunch en even te hebben rondgelopen door de tuin van de Kievit, aanvaarden wij de weg terug naar de Krom.

We kunnen terugkijken op een geslaagde tocht.
De rest van de foto’s vind je hier:┬álink naar foto’s

Meer weten over de daglonershuisjes 'De Kievit'? Klik hier: Website stichting de Keivit