Goudse mijl: 1e of 2e plek?

27 oktober 2014
Door Arjan Engelhard

Op zondag 26 oktober zijn de roeiwedstrijden de ‘Goudse Mijl’ op de Reeuwijkse plassen gevaren over een afstand van 1609 meter. Wij deden mee in de ‘van Teylingen’, een C4x+.

Slagklaar
Slagklaar

Gewonnen?

Op slag Ben Zaal, op 3 ikzelf, (Arjan Engelhard), op 2 Ron Speykers en op boeg Wim van der Geest. Maaike Oosterom op stuur heeft ons naar de finish geschreeuwd. In onze klasse deden 3 boten mee, naast wij zelf een boot van de Goudse vereniging, en een boot van DDS (Delft). Uiteindelijk kwamen we na een spannende race als tweede over de finishlijn met een tijd van 7:11.43, na de Delftse boot.

In het algemeen klassement, waarin is gecorrigeerd voor leeftijd, komen we uiteindelijk als winnaars uit de bus. Link: Algemeen klassement Goudse Mijl 2014

Trappen mannen!
Trappen mannen!

Wedstrijdroeien voor beginners

Half september kreeg ik een mailtje; Ben en Wim willen ons (Ron Speykers en ik) klaarstomen om mee te doen aan de Goudse Mijl. Dat leek me een goed idee. We hebben op drie zondagen en op een zaterdag trainingssessies gedaan, op en neer naar Bodegraven. Vooral gelet op techniek en gelijkheid in de boot. Ook wedstrijdstarts geoefend. Enorm leuk, en snel veel geleerd. Afgelopen zondag was het dan zover, om 12:00 uur op de vereniging, boot op de aanhanger en naar Gouda. De Goudenaren hadden een perfect georganiseerd evenement neergezet. Onze race was om 15:20, daarvoor oproeien naar de start. En dan is het 7 minuten later alweer gedaan. De boot weer opgeladen, en vervolgens genoten van de gezelligheid en enkele welverdiende biertjes. We hebben de prijsuitreiking nog even afgewacht. Om 18:30 waren we weer terug bij de Krom. Ik heb genoten van de trainingen, het evenement, kortom het hele gebeuren. Wim en Ben: bedankt!