Zesde lustrum Roeivereniging De Krom feestelijk afgesloten

11 oktober 2021
secretaris

Zaterdag 9 oktober heeft De Krom zijn dertig jarig bestaan grandioos afgesloten met een nachtelijke tocht over de Rijn en de singels. Toen het duister was ingevallen zijn circa 50 clubleden met ruim 150 meter totale lengte aan boten met de feeërieke, maar ook avontuurlijke tocht over het donkere water gestart.

Het terrein was feestelijk ingericht, de boten waren creatief van alle vormen van verlichting voorzien waaronder zelfs snoeren kerstlampjes, de riemen hadden fluorescerende bandjes, de meeste roeiers hadden goed zichtbare gele kleding aan en sommigen hadden zelfs een mijnwerkerslamp op. De lustrumcommissie had met koffie, thee en allerlei heerlijkheden voor een goede sfeer en conditie gezorgd. Er heerste een gezonde maar vrolijke spanning omdat roeien in het donker toch echt wel wat anders is dan bij daglicht.

Om goed in flottielje te varen lag een jachtje dwars op het water waarachter de boten zich naar hun volgnummer opstelden. Toen de laatste boot uit de haven gevaren was werd de tocht aangevangen, op naar de draaikom bij de Woerdense haven waar een groepsfoto gemaakt zou worden.

Nadat ook de laatste boot onder de Rozenbrug door was gekomen werden de boten stil gelegd om bij de lange sluitertijd van de camera enkele foto’s van de hele groep te maken. Het was oergezellig zo dicht op elkaar en de grappen en grollen vlogen door de lucht, wat de regieaanwijzingen van de fotograaf er niet gemakkelijker op maakte.

Groepsfoto tussen Rozenbrug en Haven

Vervolgens werd de tocht voortgezet naar de Mandelabrug, alwaar voor elke boot een mandje versnaperingen aan een touw van boven af wordt aangereikt. Hierna wordt nog even doorgevaren tot de Stationsweg alwaar even gerust kon worden bij een glaasje.

Neerlaten van het mandje lekkers bij de Mandelabrug
Het keerpunt bij Arie

Op de terugtocht is de zin in de in het vooruitzicht gestelde glühwein zo groot, dat ieder in zijn eigen hoge tempo roeit waarbij het idee van flottielje varen vervloeit met het Rijnwater.

Weer terug op de club worden de boten in een ongekend tempo schoongemaakt, van verlichting bevrijd en in de loodsen opgeborgen. Hierna gaan de dienbladen met glühwein en voor de chauffeurs chocolademelk met slagroom rond en worden er marshmallows aan stokjes geprikt om boven de vuurkorf een mooi bruin korstje te krijgen.

Het einde van een – ondanks corona – prachtig lustrumjaar nadert nu ras en biedt voorzitter Frans de gelegenheid om de leden van de lustrumcommissie uitgebreid voor het voetlicht te halen en te bedanken voor hun voortreffelijk creatieve, georganiseerde en uitgevoerde lustrumprogramma. We denken hierbij nog even terug aan de pubquiz via Zoom tijdens de voorjaarslockdown, de zomertocht met gastronomische rustplek aan de Dubbele Wiericke gevolgd door een overheerlijke barbecue en de feestelijke receptie waarbij naast de oud-leden ook wethouder sport Arjan Noorthoek acte-de-présence heeft gegeven. Met een goede fles wijn voor ieder commissielid onderstreept Frans zijn woorden.

Wanneer de laatste deelnemer het terrein verlaat rest nog de opruimtaak voor de lustrumcommissie, wat zo vanzelfsprekend gaat, dat je haast vergeet dat dat heel bijzonder is, chapeau dames en heren!

En tot slot: ook voor de Woerdense Courant was ons lustrum nieuws: