Goudse Mijl 2019

23 september 2019
Door Anne Schouls

Zondag 15 september zijn de Balans en de Prestige op de botenwagen geladen en richting Reeuwijkse Plassen vervoerd om ingezet te worden bij de Goudse Mijl. Een wedstrijd met de afstand van 1609 meter.

André en Wim bemanden de Balans en Lenie en ik roeiden in de Prestige.

Lenie en Anne in de Prestige aan de steiger

De omstandigheden waren goed. Mooi helder en zonnig weer en voor we begonnen leek het behoorlijk windstil.

Er waren een aantal roeikameraden van de Krom aanwezig om ons aan te moedigen, dat was heel fijn en motiverend. Zij hebben vanaf het terras in het zonnetje de wedstrijd gevolgd, verrekijkers in de aanslag.

Lenie en Anne, klaar voor vertrek

Lenie en ik waren om half 11 ingedeeld. Onze start was verre van optimaal. Het was lastig om de boot recht te leggen, omdat de wind was opgestoken en schuin van achteren kwam. Voor we goed en wel gereed lagen, was het startsein al gegeven! We hadden nog zo op onze startjes getraind. Helaas konden we deze dus niet in de praktijk brengen. Maar enfin, we hebben zeker ons best gedaan en lekker geroeid. In de juiste baan blijven was lastig, omdat de boeien aardig ver uit elkaar lagen. We zijn echter in de goede baan gefinisht en kwamen in ieder geval niet als laatste over de ‘streep’. We werden 9e van de 12 in onze categorie. Dus geen eremetaal voor ons, maar het was erg leuk om mee te doen. En de voorpret en het trainen voor deze wedstrijd vonden we minstens zo belangrijk!

Na ons waren de mannen aan de beurt. Zij hebben geroeid zoals ze altijd roeien: krachtig halen, stug doorgaan en alles geven! Zij hebben de eer van de vereniging gered en zijn 1e geworden. Super geroeid mannen en we zijn met zijn allen trots op jullie prestatie! Gefeliciteerd Wim en André!

André en Wim na de wedstrijd

Volgend jaar weer en met een grotere afvaardiging van de Krom? Dat zou top zijn!