Midweekroeien en inlooproeien

‘Midweekroeien heeft als doel op doordeweekse dagen roeiers bij elkaar te brengen en in een sportieve en prettige sfeer te laten roeien. Dit kan plaatsvinden binnen de eigen vereniging of via een verzoek of uitnodiging bij een andere vereniging.’ (citaat website KNRB).
Binnen onze vereniging roeien we op woensdagochtend, met een min of meer vaste groep van ongeveer 15 mannen en vrouwen. Een paar keer per jaar gaan we op bezoek bij andere verenigingen. Dan roeien leden van de ontvangende vereniging mee, zodat je bij het midweekroeien veel interregionale contacten krijgt. Omgekeerd komen midwekers van andere verenigingen bij ons roeien.

Je kunt dus op meerdere manieren mee doen aan het midweekroeien. Sommigen houden het bij de woensdagochtend, anderen doen alleen mee als we op bezoek gaan bij bevriende verenigingen. De meesten doen beide.

Het midweekroeien op woensdagochtend is een vorm van inlooproeien: iedereen komt wanneer hij/zij zin heeft om te roeien, ter plekke wordt bekeken welke boten uitgaan en wie in welke boot gaat.
‘Iedereen met voldoende roei- en stuurvaardigheid op basisniveau kan meedoen. Het geven van roei-instructie valt niet onder midweekroeien.’ (citaat website KNRB).
Ook als je je basisexamens nog niet hebt gedaan kan altijd bekeken worden of je vaardigheden voldoende zijn om mee te kunnen doen. Het criterium is dat je zo goed moet roeien, dat je het roeien van je maten niet hindert; de coördinator bekijkt dit van geval tot geval. Voor roeien bij andere verenigingen zijn we wat ‘strenger’ dan bij roeien op eigen water, en stellen we de eis dat je je basisdiploma moet hebben.

‘Het sportieve, recreatieve en sociale element staat voorop’, zegt de KNRB, en dat maken wij voor 100% waar! Naast de midwekers komen op woensdag ook anderen roeien: een ploeg boordroeiers, enkele skiffeurs en een groepje AR-roeiers met hun begeleiders (AR is aangepast roeien). Als de boten weer schoon in de loodsen liggen is er koffie voor iedereen, een gezellig en sociaal moment bij uitstek! Wie bij een vaste ploeg wil instromen, hoort bij de koffie misschien wel of er vacatures zijn.

Heb je zin om mee te doen aan het roeien op woensdagochtend, je bent van harte welkom. Als je alleen geïnteresseerd bent om bij andere verenigingen te roeien, ben je ook welkom. Wil je de berichten hierover ontvangen kun je je op de verzendlijst laten zetten. Alle midweektochten buiten de deur of met gasten staan in de agenda.

Ook op maandagmorgen en in de zomer op donderdagavond is er inlooproeien.

Tijden:

Maandag: 09.15 uur aanwezig, zodat we ongeveer 09.30 uur op het water kunnen zijn.

Woensdag: 09.00 uur aanwezig, zodat we ongeveer 09.15 uur op het water kunnen zijn.

Meestal roeien we 1,5 uur. Als we een tocht maken reken dan op de hele dag.

Informatie:

Coördinator Midweekroeien, Leo van Stein (midweek[at]rvdekrom.nl)