Coördinator inlooproeien op maandagochtend, Marianne de Wrede zwaait af

18 juli 2018
Door Jos Maas

Enige weken geleden kregen we onverwacht een mailtje van Marianne waarin zij aankondigde te willen stoppen met de coördinatie van het inlooproeien op maandagochtend. Vanmorgen, 16 juli 2018, hebben we Marianne uitgezwaaid met een bloemenbon, een bedankbrief en een -toespraakje.

Marianne vertelde, dat zij 21, mogelijk zelfs 22 jaar de coördinatie heeft verzorgd. Ook vertelde zij hoe dat allemaal begonnen is. Vele jaren geleden was de instructie op woensdagochtend, maar toen Marianne’s werktijden veranderden, kon zij alleen nog maar op maandag. Flexibel als de instructiecommissie altijd is geweest, was het geen probleem om met de instructie verder te gaan op maandagochtend. Toen het clubje cursisten de examens behaald had, besloot men door te blijven roeien op maandagochtend en dit als inloopochtend open te stellen voor alle leden. Het toenmalige bestuur zag in Marianne een trouwe en betrouwbare coördinator en vroeg haar om die zorg op zich te nemen.

Dat heeft Marianne dus vele jaren gedaan en alle inlooproeiers kunnen bevestigen, dat zij dat altijd met veel aandacht en zorg heeft gedaan. De veiligheid stond hoog in het vaandel bij Marianne. Op de mist-regel bestond bij Marianne geen uitzondering: geen vogelaar te zien, geen boot in het water. Toen er ook geskifft zou gaan worden, vroeg Marianne enigszins bezorgd of de andere boten voor de veiligheid dan ook maar richting Nieuwerbrug zouden varen om eventuele drenkelingen op te vissen.

Gezelligheid was een ander aandachtspunt voor Marianne. Altijd was er iets lekkers bij de koffie, meestal ontbijtkoek om de verbrande calorieën weer aan te vullen. De kosten wist zij subtiel te  verdelen over de roeiers, je mocht af en toe iets bijdragen, contant of in natura.

Een stokje heeft Marianne niet over gedragen, in het vertrouwen dat met de belofte van Cécile om een oogje in het zeil te zullen houden het inlooproeien soepel zal blijven lopen.

Marianne, bedankt voor al die jaren ’trouwe dienst’, aandacht, zorg en gezelligheid!

Namens alle maandagochtendinlooproeiers,

Jos Maas